Duurzame inzetbaarheid in de Houtverwerkende Industrie

 

 

 

Duurzame inzetbaarheid in de Houtverwerkende Industrie

Als werkgever heeft u oog voor groei en continuïteit van uw bedrijf en heeft u tegelijkertijd aandacht voor uw werknemers, zodat deze gezond en vitaal de pensioenleeftijd halen en gemotiveerd kunnen blijven werken. Want langer doorwerken is voor iedereen inmiddels een feit geworden. Duurzaamheid is dan ook een belangrijk thema in onze samenleving en binnen bedrijven.

Thema’s zoals onder andere opleiding, ontwikkeling, vitaliteit, balans werk/privé en financiële toekomst vormen een uitdaging voor zowel uw werknemers als uzelf. Want oplossingen zijn lang niet altijd vanzelfsprekend. Dat ervaren we ook in de houtverwerkende industrie. Voor cao-partijen in de sector is dit gegeven aanleiding geweest om in een eerste project duurzame inzetbaarheid ervaringen te verzamelen. We hebben veelbelovende resultaten voor werknemers en werkgevers kunnen realiseren die we graag met u willen delen.

Uw mening is van belang

Alle bedrijven die de cao voor de houtverwerkende industrie volgen en dientengevolge premie afdragen aan het sociaal fonds voor de houtverwerkende industrie (SFH), worden door een medewerker van het secretariaat SFH dit najaar persoonlijk telefonisch benaderd. U krijgt kort informatie over het project duurzame inzetbaarheid en wordt gevraagd naar uw interesse om in een persoonlijk vervolggesprek nader geïnformeerd te worden over de (gratis) mogelijkheden die het project u en uw werknemers biedt. Dat geeft ons de mogelijkheid om maximaal in te spelen op uw wensen en de aanpak die voor u het beste werkt.

Tevens maken we graag van het telefonisch contact gebruik om u nader te infomeren over de overige diensten en mogelijkheden die SFH u biedt.

Mocht u zelf al tot actie over willen gaan, dan kunt u zich melden bij het secretariaat SFH, telefoonnummer 013-5944451, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------